Ferrera: Als ik dacht dat dit te moeilijk was, dan was ik wel thuis gebleven

Ferrera: "Als ik dacht dat dit te moeilijk was, dan was ik wel thuis gebleven"

28 maart - 10:26

Yannick Ferrera staat voor een aantal spannende weken. Hij moet ervoor zorgen dat er ook volgend seizoen drie Brusselse clubs in de Jupiler Pro League spelen. Ferrera gelooft er alvast in dat hij RWDM in de Belgische hoogste klasse kan houden.

Ferrera is niet bang voor de uitdaging die hem bij RWDM te wachten staat. "Als ik dacht dat dit te moeilijk was, dan was ik wel thuis gebleven of op vakantie gegaan", klinkt hij in Het Nieuwsblad. " Ik heb verschillende aanbiedingen gekregen uit België en het buitenland, maar dat sprak me allemaal niet aan. Een opdracht vervullen in mijn eigen stad waarvan iedereen denkt dat het al bij voorbaat verloren is, dat gaf me daarentegen meteen een goed gevoel."

Ferrera vergelijkt het format van de Relegation Play-offs vervolgens met een wereldkampioenschap. "Ik heb nog nooit deelgenomen aan zo'n wereldkampioenschap. Ik heb natuurlijk al wel tegen de degradatie gevochten, maar dat was op een langere termijn", aldus Ferrera. "We hebben maar een paar weken, en die kunnen onze levens veranderen. Dat moeten de jongens meteen in hun oren knopen."

RWDM begint pas op 6 april aan de degradatieronde. Daarbij moet het aanvankelijk op bezoek bij Sporting Charleroi. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.