Vrancken ontzet na zware nederlaag: Een hele week heb ik erop gehamerd

Vrancken ontzet na zware nederlaag: "Een hele week heb ik erop gehamerd"

5 mei - 10:00
9

Na een prima start van de Champions' Play-Off zit KRC Genk nu met een nul op negen opgezadeld. Voor de derde keer op rij vond de ploeg van Wouter Vrancken haar Waterloo in een Brugse ploeg, ditmaal Cercle (4-1). De trainer was na afloop opvallend scherp voor zijn eigen spelers.

Zijn Genk maakte vooral in het eerste uur een eerder makke indruk, met enkele (fatale) slordigheden tot gevolg. "Een hele week heb ik erop gehamerd", reageerde Vrancken als door een wesp gestoken bij SporzaNet als iedereen weet ook hij wat er nodig is om tegen De Vereniging niet in de problemen te komen. "We moesten de intensiteit van Cercle matchen."

Dat lukte echter niet. In de duels stak de thuisploeg erbovenuit. Die intensiteit had Genk nochtans nodig om punten te pakken, legde Vrancken uit. "Pas dan kun je ruimtes creëren en er iets uithalen. Want die lagen er nochtans, maar als je er niet voor wil knokken, benut je ze niet", is hij streng. Volgens hem was er dan ook een gebrek aan de basis. Over de Genkse frustratie achteraf was hij duidelijk. "Het zou er nog aan moeten mankeren dat er geen emoties zijn na zo'n match."

Het is dus niet per se de nederlaag op zich, maar wel de manier waarop die Vrancken tegen de borst stuitte. "Dat is menselijk. Maar dit heeft niets met de voeten of goed voetbal te maken, maar met wilskracht tonen. In het reguliere seizoen was dat nochtans onze sterkte", spuwde hij nog een laatste keer zijn gal. In de strijd om de vierde plek krijgt Genk nu de hete adem van Cercle Brugge in de nek. Ook Royal Antwerp FC kan zich zondagmiddag weer in die race knokken.