KAA Gent verzekert zich van winst Europe Play-Offs na zege op KV Mechelen

4 mei - 20:09
11

KAA Gent heeft een reuzenstap gezet richting een Europees ticket door met 2-4 te winnen op bezoek bij KV Mechelen. Door de zege is Gent zeker van de eerste plaats van de Europe Play-Offs. Namens De Buffalo's wisten Matias Fernandez-Pardo, Stefan Mitrovic, Tarik Tissoudali en Andrew Hjulsager te scoren. Bij Mechelen waren Geoffry Hairemans en Islam Slimani de doelpuntenmakers.

In de Europe Play-Offs ging KAA Gent op bezoek bij KV Mechelen. De Buffalo’s kregen de mogelijkheid om zich te verzekeren van de eerste plaats van de Europe Play-Offs tegen Malinwa.

In de beginfase ging de match tussen Mechelen en Gent op en neer. Na 19 minuten spelen was het Hairemans die in één tijd een afvallende bal met zijn linker binnen krulde. De bal ging hard langs doelman Davy Roef.

Het was aan Gent om te reageren en dat deden De Buffalo’s ook. In de 25e minuut wist Fernandez-Pardo de bordjes weer gelijk te zetten. De eerste echt kans van Gent werd binnen gewerkt. Tarik Tissoudali wist Fernandez-Pardo te bereiken die alleen nog maar binnen hoefde te tikken.

Lang kon Gent niet genieten van de gelijkmaker, in de 33e minuut wist Slimani Mechelen opnieuw op voorsprong te brengen. Mrabti wist een fraaie voorzet te versturen precies op maat voor Slimani. De spits kon vrij binnenkoppen en zette Mechelen opnieuw op voorsprong.

Gent wist opnieuw snel te reageren op de achterstand. Binnen tien minuten bracht Mitrovic Gent weer op gelijke hoogte met Mechelen. Bij een vrije trap van Gent kon Mechelen de bal niet goed wegwerken. Hierdoor kwam de bal uiteindelijk bij Mitrovic terecht die de bal in een leeg doel wist te werken.

Mechelen en Gent leken met een gelijkspel te gaan rusten maar het was Gent dat vlak voor rust nog op voorsprong kwam. Tissoudali wist de 20e treffer van Gent in de Europe Play-Offs te maken. Mechelen bracht zichzelf in de problemen, Tissoudali kon alleen op doelman Yannick Thoelen af en wist de bal langs de doelman te plaatsen.

Gent ging rusten met een nipte voorsprong op Mechelen. In de eerste helft vielen maar liefst vijf doelpunten, de tweede helft werd een stuk minder spectaculair. Het veldspel werd minder vloeiend, er waren veel overtredingen en de match lag veel stil.

In de tweede helft waren de kansen een stuk schaarser. Gent nam langzaam maar zeker de controle over de match en had weinig moeite om de nipte voorsprong vast te houden. In de slotfase probeerde Mechelen nog de gelijkmaker te forceren, maar het was Gent dat de voorsprong verdubbelde. In de 86e minuut wist invaller Hjulsager van afstand de eindstand te bepalen: 2-4.

Door de zege is Gent zeker van de eerste plaats van de Europe Play-Offs. Het is nu aan Gent om in een laatste uitdaging tegen de nummer vier van de Champions’ Play-Offs het Europese ticket veilig te stellen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.