'Anderlecht wil Belgische rechtsachter wegplukken uit Turkije'

'Anderlecht wil Belgische rechtsachter wegplukken uit Turkije'

11-05-2016 19:47
1

Anderlecht moet door de blessure van Andy Najar en het voorlopig falen van Rafael Galhardo op zoek naar een nieuwe rechtsachter. Die zou het wel eens kunnen vinden in Turkije. Luis Pedro Cavanda geniet namelijk paars-witte interesse.

Onze landgenoot zit samen met enkele ploegmaats, waaronder ook Marko Marin (ex-Anderlecht), op een zijspoor bij Trabzonspor na een reeks conflicten bij de club. Cavanda was daarvoor een titularis bij de Turkse middenmotor, maar komt dus niet meer in actie. Anderlecht zou volgens Turkse media willen profiteren van de situatie en Cavanda naar het Astridpark halen.

Paars-wit heeft echter concurrentie uit Italiaanse hoek. Cavanda heeft een verleden in de Serie A. Van 2007 tot 2015 was hij eigendom van Lazio Roma. Na een reeks uitleenbeurten ontpopte hij zich daar ook tot een basisspeler, alvorens vorige zomer voor 1,8 miljoen euro naar Trabzonspor te trekken. Die club heeft overigens verregaande interesse in Besnik Hasi en zou ook Kara Mbodj op zijn verlanglijst hebben staan.

Cavanda kwam ook al in actie voor de Rode Duivels, maar kon daar nog niet overtuigen. Hij lijkt dan ook geen kans te maken op het EK.