De Mos heeft zware kritiek op Boussoufa: Begin van het einde voor Gent

De Mos heeft zware kritiek op Boussoufa: "Begin van het einde voor Gent"

05-02-2016 10:46

Met Mbark Boussoufa trok AA Gent deze winter een echte vedette aan, eigenlijk de enige topvedette in de kern. Slecht idee, aldus Aad De Mos. De Nederlander snapt echt niet waarom Boussoufa werd gehaald.

Meer nog: hij denkt zelfs dat de Gentse bekeruitschakeling de schuld was van Boussoufa...hoewel die nog niet meedeed. "Het zou me niet verbazen mochten de spelers van Gent allemaal 10 procent minder rendement halen omwille van die heisa rond Boussoufa. Ik ben niet gelukkig met die transfer. En met alle transfers bij Gent eigenlijk. Ik heb dat op de Gouden Schoen nog tegen voorzitter Ivan De Witte gezegd", laat hij optekenen in Het Laatste Nieuws.

Aad De Mos vindt namelijk dat Boussoufa slecht is voor de groepsgeest. "Gent draaide goed. Als je dan in de winterperiode veel begint te kopen, dan breng je onrust. Zeker als het draait zoals bij Gent. Woensdag dacht ik dat Club Brugge tegen Boussoufa speelde. Hij is meer in beeld geweest dan de spelers op het veld, bij wijze van spreken. Tijdens de rust kwam Louwagie een interview geven over de match, maar moest hij eerst praten over Boussoufa. Tja, dat geeft aan dat de spontaniteit even zoek is bij Gent. En dan wordt het gevaarlijk."

Ook het feit dat coach Hein Vanhaezebrouck kennelijk van niets wist zit hem dwars. "Bij Mechelen wist ik als coach welke speler kwam en werd alles op voorhand uitvoerig besproken. Als je natuurlijk niet op de hoogte wordt gebracht door je bestuur, zoals Hein nu heeft meegemaakt, dan kán je niet meer reageren. En geloof me: dit kan het begin van het einde zijn voor Gent. Ik zag tegen Club geen honger in de ploeg. En weinig spontaniteit. Spelers die in discussie gaan met de ref en die zich verliezen in akkefietjes."