Van de top van de Premier League naar Tweede Klasse in België: Hoop er te spelen

Van de top van de Premier League naar Tweede Klasse in België: "Hoop er te spelen"

30-01-2016 09:13

Het is maar een kleine stap hoor, van de nummer één van de Premier League naar de nummer één van de Belgische Tweede Klasse. Sarcasme, zoveel is duidelijk. Maar dat Ritchie De Laet ooit nog voor Antwerp FC wil spelen, is een vaststaand feit. 

De leider in de Premier League is Leicester City. Eén van de sterkhouders bij de Engelse club is De Laet. De Belgische verdediger geniet van het succes, maar denkt ook aan de toekomst. Op een dag wil De Laet voor Antwerp FC spelen. "De dag dat ze kampioen worden, dan sta ik er. Zelfs als ik zaterdag wedstrijd heb. Dan neem ik direct het vliegtuig. Ik hoop er op een dag nog te spelen. Antwerp, dat is unfinished business voor mij. Ik heb er als speler niet kunnen geven wat ik wilde geven aan de supporters", klinkt het in Fan!

De Laet tikt ook vaak 'Antwerp FC fans' in als zoekterm op Youtube. "Al heel mijn leven supporter ik voor Antwerp. Antwerp, dat brengt een lach op mijn gezicht. Ik kan me gemakkelijk een uur bezighouden met het bekijken van filmpjes van Antwerp-supporters. Ik word vaak gevraagd om in die visbokaal achter de goal te komen kijken. Niets van, ik zit altijd in Tribune 2, bij de zware mannen."