DE VIJF: Weetjes over 'de nieuwe Standard-doelman' Valdes

DE VIJF: Weetjes over 'de nieuwe Standard-doelman' Valdes

21-01-2016 14:40

Het is nog maar een kwestie van tijd vooraleer Victor Valdes naar Standard Luik trekt. De Spaanse doelman verkiest een avontuur bij de Rouches boven de bank van Manchester United. Voetbalprimeur.be maakte een overzicht van bekende, en minder bekende feiten over Valdes.

Man van de records
Valdes groeide bij Barcelona uit tot één van de grote iconen. Hij debuteerde in 2002 voor de Catalanen en speelde uiteindelijk 535 wedstrijden voor de Blaugrana. In 237 wedstrijden daarvan slikte hij geen enkel tegendoelpunt, een record voor de club. Hij speelde ook de langste periode zonder tegendoelpunt voor de Spaanse grootmacht. In het seizoen 2011/2012 kreeg hij in 897 minuten geen goal binnen.

Indrukwekkend publiek
De Spaanse doelman is ook wel fan van een hevig publiek. Na de wedstrijd in de Champions League tegen de Glasgow Rangers in 2011 noemde hij het Schotse publiek "het meest intimiderende publiek waartegen hij ooit gespeeld heeft." Met de supporters van Standard zal hij binnenkort vaak met een hevig publiek te maken krijgen.

Echte winnaar
Met Valdes haalt Standard iemand in huis die weet wat het is om trofeeën te pakken. De Spaanse doelman won zes keer de Spaanse landtitel, twee keer de Spaanse beker en zes keer de Spaanse Supercopa. Daarnaast won hij ook driemaal de Champions League. Met Spanje werd hij ook één keer wereldkampioen én één keer Europees kampioen. In Spanje werd hij ook vijf keer verkozen tot beste doelman van de competitie. De titel lijkt onhaalbaar voor de Rouches, maar Valdes is de perfecte man om hen toch een handje te helpen.

Vrouwenkenner
De Spanjaard staat erom bekend een familieman te zijn. Hij is getrouwd met Yolanda Cardona, een supermodel uit Colombia. In november van vorig jaar zorgde ze nog voor ophef door hard uit te halen, omdat haar man niet was uitgenodigd voor het galadiner van Man Utd. Valdes heeft met zijn vrouw ook nog drie kinderen.

Lang geen international
Ondanks zijn mooie staat van dienst, heeft het lang geduurd vooraleer Valdes zijn officieel debuut voor de nationale ploeg heeft gemaakt. Sinds zijn eerste wedstrijd voor Barcelona in 2002 duurde het maar liefst acht jaar vooraleer hij zijn interlanddebuut kon maken. Dat had grotendeels te maken met de concurrentie van Iker Casillas. De voormalige speler van Real Madrid werd toen aanzien als één van de beste doelmannen ter wereld en was zo goed als nooit geblesseerd. Valdes maakte zijn debuut uiteindelijk dan toch tegen Zuid-Korea in 2010.