Anderlecht dumpt basisspeler: wordt 'slechte invloed' op goudhaantje hem fataal?
Er spelen meer dan louter sportieve redenen

Anderlecht dumpt basisspeler: wordt 'slechte invloed' op goudhaantje hem fataal?

10-06-2015 07:35

Anderlecht is momenteel zeer actief op de transfermarkt, en als je kijkt naar hun doelwitten is het ook duidelijk wie mag vertrekken. Omdat Ivan Obradovic waarschijnlijk naar het Astridpark komt weet Fabrice N'Sakala hoe laat het is: hij mag weg, maar niet puur om sportieve redenen.

De Fransman wordt er door het bestuur van beschuldigd dat hij toptransfer Steven Defour op het verkeerde pad brengt. Het zou door zijn invloed zijn dat de Rode Duivel dit seizoen niet voldoende leefde voor zijn sport. N'Sakala begrijpt niets van die beschuldiging. ‘In het begin was er geen commentaar over mijn band met Defour’, zegt hij in Het Nieuwsblad. ‘Nu is het plots een item. Elk negatief ding over Steven straalt namelijk op mij af. Als Defour in een discotheek gesignaleerd wordt, dan moet ik niet ver weg zijn: zo redeneren de mensen. Soms belde mijn makelaar me ook ’s nachts op om te vragen waar ik nu weer uithing. Ik was zogezegd in het uitgaansleven gespot, terwijl ik gewoon thuis zat.", klinkt het verontwaardigd.

N'Sakala is het ook beu dat hij niet gelijk met de rest wordt behandeld. Het bestuur pikte hem er vaak uit. "Mij viseren ze, maar Defour niet, hé. Ik vroeg zelfs aan Steven om te stoppen met zijn mopjes op training. Als ik eens een slechte pass gaf, grapte Steven altijd dat ik weer de bloemetjes had buitengezet. De dag erna mocht ik het dan wel gaan uitleggen bij Herman Van Holsbeeck, terwijl ze Defour met rust lieten. Ach, misschien zoekt Anderlecht een motief om de komst van een andere speler te rechtvaardigen. Maar ik kan leven met concurrentie, hoor."