Lierse wint degradatiestrijd en stuurt Cercle Brugge naar Tweede Klasse
Verslag Lierse - Cercle Brugge

26-04-2015 21:50

Het doek is gevallen voor Cercle Brugge. De Bruggelingen verloren zondag met 3-1 op het veld van Lierse en degraderen daardoor naar Tweede Klasse. Lierse mag zich opmaken voor de eindronde met drie tweedeklassers.

Cercle Brugge wist dat het niet mocht verliezen tegen Lierse. De bezoekers begonnen ook prima aan de wedstrijd. Na twintig minuten bracht Maarten Martens de Bruggelingen immers op voorsprong.

De reactie van de thuisploeg liet nadien lang op zich wachten. Pas vijf minuten voor tijd reageerde het via Souleymane Diomande, maar hij mikte naast. Ook het vizier van Hamari Traore stond niet goed afgericht.

Ook na de pauze probeerde Lierse de bakens te verzetten. Het had daar wel de hulp van scheidsrechter Serge Gumienny voor nodig. Na licht handspel van Noe Dussenne ging de bal op de stip. Ahmed Sayed miste de strafschop, maar in de herneming scoorde Karim Hafez alsnog.

Die gelijkmaker was nog geen ramp voor Cercle Brugge. In de laatste tien minuten ging het echter grondig mis voor de bezoekers. Rami Bensebaini scoorde immers de 2-1 op hoekschop. Twee minuten voor tijd konden de Brugse boeken helemaal dicht. Diomande trapte de derde treffer mooi voorbij doelman Miguel Van Damme.

Door de nederlaag kan Cercle Brugge Lierse niet meer inhalen. De Bruggelingen degraderen naar Tweede Klasse. Lierse moet zich nu voorbereiden op de eindronde met Lommel United, AS Eupen en Oud-Heverlee Leuven.