Sterke De Sutter zorgt zonder te scoren voor onwaarschijnlijke ommekeer in topper
De Slag om Vlaanderen

Sterke De Sutter zorgt zonder te scoren voor onwaarschijnlijke ommekeer in topper

26-04-2015 19:43

AA Gent is er zondagavond niet in geslaagd om de leidersplaats over te nemen van Club Brugge. Gent stond nochtans lange tijd 2-0 voor, maar gaf de zege uiteindelijk nog uit handen. Onder impuls van een sterke Tom De Sutter kwam Club Brugge nog langszij.

AA Gent begon het gretigst aan de wedstrijd. Dejaegere zorgde in de beginfase al meteen voor gevaar, Silva kon de inzet van Pedersen nog net van de lijn keren. Het bleek echter uitstel van executie voor Club Brugge. Net voor het kwartier werd Milicevic door Depoitre diep gestuurd, de Zwitser haalde het makkelijk van Claudemir en twijfelde niet, 1-0.

Club Brugge herstelde na de openingstreffer wel het evenwicht, maar kreeg geen echte kansen bijeen gevoetbald. Op stilstaande fases kon het - zoals vaak - wel dreigen. Duarte kopte eerst voorlangs en strandde vervolgens op de paal, na een ultieme reflex van Sels. Terwijl iedereen zich opmaakte om met een 1-0-stand te gaan rusten, stuurde Pedersen Milicevic andermaal diep. De Zwitser maakte het opnieuw knap af, 2-0.

In de tweede helft leek AA Gent de wedstrijd onder controle te hebben, tot Michel Preud'homme Tom De Sutter op het uur inbracht. Die bracht meer grinta in het spel van de West-Vlamingen en zorgde mee voor de ommekeer. Eerst trof Duarte wel raak met de kop en in de laatste minuten schilderde Izquierdo na knap voorbereidend werk van De Sutter de bal op het hoofd van Claudemir, 2-2.

AA Gent had geen reactie meer in huis en bleef ontgoocheld achter. Dankzij het gelijkspel staat Club Brugge nog steeds aan de leiding, Gent volgt op twee punten, Anderlecht staat derde met drie punten minder. Alles blijft nog steeds mogelijk in Play-off 1.