Een glunderende Deschacht voor de camera's: Het lijkt wel of ik elke week scoor
Olivier Deschacht zette zijn ploeg op weg naar de overwinning met twee vroege goals

Een glunderende Deschacht voor de camera's: "Het lijkt wel of ik elke week scoor"

26-04-2015 12:21

Zaterdagavond was Olivier Deschacht eventjes de held van Anderlecht. Het is niet vaak dat de Anderlecht-veteraan een doelpunt scoort, maar als het dan toch gebeurt, maakt hij er ineens twee. Deschacht liep na de match met zijn hoofd in de wolken. "Blij dat ik eens op de voorgrond mag treden"

De verdediger zette zijn ploeg op weg naar de overwinning door al vroeg in de match twee doelpunten te scoren. Deschacht kopte twee maal een goede pass van Steven Defour perfect in het hoekje. "Op het moment dat je kopt, voelt je gewoon dat die bal binnen gaat", zegt Deschacht voor de camera's van Sporza. "Nu lijkt het alsof ik elke week scoor, zoals ik hier mijn uitleg sta te geven", lachte de verdediger.

"Ik ben geen speler die vaak scoort, dat weten de mensen wel. Ik ben een clubspeler, maar zoals nu eens op de voorgrond mogen treden is wel een fantastisch gevoel. Een dag om nooit meer te vergeten."

"Alles samengevat hebben we vooral de drie punten gewonnen. Dat is het belangrijkste, want er komen nog twee moeilijke matchen aan."

Anderlecht na de twee goals van Deschacht de wedstrijd helemaal in handen. Kortrijk kon nog wel terugkomen tot 2-1 via Chevalier, maar amper tien minuten later legde Tielemans de 3-1 binnen. Na de rust tekenden Mitrovic en Najar nog voor 4-1 en 5-1.

Bekijk hier de tweede goal van Deschacht nog eens.