Genk mag nog steeds dromen van Europa dankzij prachtgoal van Milinkovic
Mechelen haalde het vorige week nog met 4-0 van Genk

Genk mag nog steeds dromen van Europa dankzij prachtgoal van Milinkovic

24-04-2015 22:28

KRC Genk heeft een uitstekende zaak gedaan in de strijd om een Europees ticket. De Limburgers haalden het met 1-0 van KV Mechelen en komen daardoor weer op gelijke hoogte van de Maneblussers. Milinkovic besliste het duel met een prachtige trap.

Genk wou na de verloren heenwedstrijd iets rechtzetten en trok meteen in de aanval. Buffel werd al snel gehaakt in de zestien, maar scheidsrechter Boucaut ging daar niet op in. Niet veel later kreeg KV Mechelen te maken met een fameuze tegenslag. Doelman Anthony Moris blesseerde zich namelijk aan de knie en werd vervangen door Wouter Biebauw.

De wedstrijd zakte daarna als een pudding in elkaar. Beide ploegen wilden wel, maar echte kansen vielen er niet te noteren. De Witte kopte een hoekschop naast de kooi van Köteles en liet zo een uitstekende mogelijkheid onbenut. Zowel Genk en Mechelen schreeuwden nog om een strafschop, maar die kwam er niet.

Ook na de rust kwamen beide ploegen maar moeilijk in hun spel. Mechelen verdedigde in een stevig blok en Genk had iets te weinig inspiratie om de bezoekers in de problemen te brengen. Iets voor het uur kon de thuisploeg dan toch juichen. Milinkovic kreeg plots wat ruimte en de middenvelder plaatste de bal heerlijk in doel: 1-0.

Genk had de smaak duidelijk te pakken. Zowel De Ceulaer als Buffel kregen een uitstekende kans. Scoren lukte echter niet. En KV Mechelen? Die schoten zichzelf in de voet. Verdediger Cocalic haalde de doorgebroken Monrose neer en kreeg prompt een rode kaart onder de neus gestopt. Genk kwam met een mannetje meer te staan, maar het waren de bezoekers die plots beter gingen voetballen.

Naessens kon na lang treuzelen Wolski vrijspelen voor doel, maar die kon net niet bij het leer. Beide ploegen kregen daarna nog een dot van een kans. Schrijvers testte de vingertoppen van Biebauw en ook de inzet van Verdier mocht er wezen. Genk hield uiteindelijk stand en mag door de overwinning nog steeds dromen van een Europees ticket.