Hoefkens over Standard en 777

Hoefkens over malaise bij Standard: “Vanaf november begonnen de vertragingen”

18 mei om 10:14

Bijna zes maanden na zijn ontslag bij Standard reflecteert Carl Hoefkens zonder over de toekomst van de club. Zijn vertrek op 31 december 2023, na een 1-1 gelijkspel tegen STVV, kwam als een verrassing. "Ik was het niet eens met die beslissing", klinkt het in Het Nieuwsblad.

“Voor 777 waren de resultaten niet goed genoeg, maar voor mij stonden we toen op onze plaats," aldus Hoefkens. Ondanks zijn onverwachte vertrek, bewaart Hoefkens wel goede herinneringen aan zijn tijd bij Standard. "Het klinkt nu misschien raar, maar ik heb een geweldige tijd beleefd bij Standard.”

“Ik voelde een goede klik met de mensen in en rond de club en ik hou ook van de stad Luik." Op de vraag of hij achteraf iets anders had willen doen, reageert Hoefkens dat hij misschien iets te dominant wou spelen. "Ik was misschien iets te romantisch, het had misschien wat klinischer en directer mogen zijn, maar toch had ik het gevoel dat we op de juiste weg waren."

Hoefkens maakt zich wel zorgen over de huidige situatie van Standard onder de Amerikaanse eigenaars van 777 Partners. "Vanaf november begonnen die vertragingen. De spelers stelden zich vragen, maar we moesten ermee leven. Ik blijf er wel bij dat de spelers op het veld altijd alles gegeven hebben." 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.