HVH na zege KAA Gent op KV Mechelen: “Overkomt ons niet vaak, maar inherent”

HVH na zege KAA Gent op KV Mechelen: “Overkomt ons niet vaak, maar inherent”

4 mei - 22:35 Laatste update: 23:26

Hein Vanhaezebrouck, de hoofdtrainer van KAA Gent, blikt terug op de 2-4 overwinning van KAA Gent op bezoek bij KV Mechelen. Door de zege heeft Gent zich verzekerd van de eerste plaats van de Europe Play-Offs. Vanhaezebrouck uit zich vooral kritisch op de eerste helft van De Buffalo’s.

Vanhaezebrouck blikt als volgt terug op de match tussen Mechelen en Gent. “Het overkomt ons niet zo vaak, maar het is inherent aan voetbal. Het kan dus perfect in voetbal, dat een ploeg die niet meedoet, de rust in gaat met een voorsprong. Ik ga alleen spreken over de eerste helft, ik vind dat we de tweede helft iets beter stonden. De eerste helft was van onze kant absoluut niet goed”, deelt Vanhaezebrouck via de officiële kanalen van Gent.

Vanhaezebrouck geeft aan dat Gent van geluk mocht spreken dat het met een voorsprong ging rusten. “Een half mirakel dat je drie doelpunten maakt met wat medewerking van de tegenstander. Het waren geen uitgespeelde kansen. Voor de rest was het full-control van Mechelen. Heel gelukkig om de rust in te gaan met een voorsprong”, geeft Vanhaezebrouck aan.

Vanhaezebrouck sluit af door zich toch gelukkig te uiten met de overwinning van Gent tegen Mechelen. “Tweede helft hebben we moeten wisselen, zorgen voor meer evenwicht, toen stond het iets beter. In de tweede helft hadden we zelfs controle. Blij met de overwinning, maar absoluut geen geweldige prestatie van onze kant”, besluit Vanhaezebrouck.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.