Cercle mist volledige verdediging: Maar Anderlecht moet zich niet rijk rekenen

Cercle mist volledige verdediging: "Maar Anderlecht moet zich niet rijk rekenen"

23 april - 19:40
7

Cercle Brugge verkoopt haar huid bijzonder duur in de Champions' Play-Off. Tegen Royal Antwerp FC (0-1) leed het pas haar eerste nederlaag. Ook in het tweeluik met RSC Anderlecht willen de West-Vlamingen punten afsnoepen van de top. Miron Muslic zal dat wel met een geïmproviseerde verdediging moeten zien te rooien.

Een ongeluk komt nooit alleen. Woensdagavond tegen Anderlecht zal Cercle namelijk haar volledige achterlijn missen. Boris Popovic zit zijn tweede schorsingsdag uit na een rode prent, terwijl Jesper Daland tegen Antwerp al tegen zijn derde gele exemplaar van deze Play-Offs aanliep. Hij moet een match brommen. Tot overmaat van ramp is ook Edgaras Utkus onbeschikbaar. Hij liep breuken op in zijn aangezicht en is buiten strijd voor de rest van de campagne. "Net nu Utkus zich manifesteerde als de beste centrale verdediger in Play-Off 1", zucht Muslic bij Het Laatste Nieuws. "Hij hield Amoura en Nilsson uit de match op Union en Tolu in Genk."

Als klap op de vuurpijl zijn met Nazinho en Semedo ook twee linksachters uit roulatie. Wie blijft er dan nog over bij Cercle? Senna Miangue is de meest ervaren pion, maar de Antwerpenaar lag de voorbije weken in de lappenmand. Starten tegen Anderlecht lijkt uit den boze. Jongelingen Christiaan Ravych en Jonas Lietaert zullen de meubelen moeten redden. "Ik ben nooit bang geweest jonge jongens voor de leeuwen te gooien. Ravych is bovendien al ervaren, hij is U21-international geworden en kan de achterhoede zeker leiden", maakt Muslic zich sterk.

De Bosniër kan evenwel niet wegsteken dat hij zich dezer dagen door de haren krabt. "Het hele seizoen al waren spelers langdurig out, maar nooit waren er zoveel onbeschikbaren tegelijk", klinkt het. Dat betekent niet dat Cercle de drie punten al opstuurt naar Brussel. "In ieder geval moet Anderlecht zich door onze schorsingen en blessurelast niet rijk rekenen. Niemand mag er van uitgaan dat ze tegen Cercle zomaar de drie punten zullen pakken", blijft Muslic strijdvaardig.