Penalty KRC Genk onder de loep genomen: ‘Claim Anderlecht klopt niet’

Penalty KRC Genk onder de loep genomen: ‘Claim Anderlecht klopt niet’

22 april - 22:50
36

KRC Genk won afgelopen speeldag van RSC Anderlecht (2-1) en doet weer volop mee voor de titelstrijd. Paars-wit vond dat de penalty na een handsbal van Killian Sardella onterecht was. Ook tijdens Extra Time werd de fase uitvoerig besproken.

Filip Joos was duidelijk in zijn oordeel. “Ik vond het al straf dat de ref zag dat het op de hand was. Het leek mij wel penalty omdat er al veel ergere strafschoppen zijn gefloten. De claim van Anderlecht was dat de arm was tegen het lichaam was en dat klopt voor de bovenarm. De onderarm was echter niet tegen het lichaam.”

Ook Gert Verheyen vond dat het reglement correct werd gevolgd. “Een terechte strafschop volgens de reglement en het is ook consequent naar alles wat er dit seizoen al gefloten is. Eerder werden er al elfmeters gegeven met een bal tegen de achterkant van de arm.”

De voormalige aanvaller van onder meer Club Brugge weet dat regels doorheen de tijd veranderen. “Dingen veranderen gewoon. Misschien verandert het reglement ooit nog wel weer, maar op dit moment is het gewoon penalty. Vroeger werd dit niet gefloten en was het aangeschoten bal, maar nu wel.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.