Anderlecht start mogelijk met stevige buffer aan eindsprint via tweeluik Cercle

"Anderlecht start mogelijk met stevige buffer aan eindsprint via tweeluik Cercle"

22 april - 19:03
25

Peter Vandenbempt was niet te spreken over het optreden van RSC Anderlecht op bezoek bij KRC Genk. Op bezoek bij Gent ging paars-wit met 2-1 onderuit. Volgens Vandenbempt gaat Anderlecht op deze manier geen kampioen worden van de Jupiler Pro League.

Vandenbempt begint lovend over de efficiëntie van Anderlecht in de Jupiler Pro League. “Anderlecht pakte in het verleden al heel wat resultaten op maximale efficiëntie en bijna was het weer gelukt. Na de 1-1 kreeg ik het gevoel dat het nog zou winnen”, deelt Vandenbempt via Sporza.

Vervolgens uit Vandenbempt zich kritisch op Anderlecht na het verlies bij Genk in de Champions’ Play-Offs. “Maar goed, één ding is wel zeker: met dit niveau wordt Anderlecht geen kampioen”, geeft Vandenbempt aan.

“Al kan het wel zijn dat paars-wit met een stevige buffer aan de eindsprint begint met de dubbele confrontatie tegen Cercle Brugge - beide duels moeten toch gewonnen worden - voor de boeg”, besluit Vandenbempt.

Op dit moment gaat Anderlecht aan de leiding in de Jupiler Pro League. Club Brugge volgt op de tweede plaats met twee punten minder. Na Club Brugge sluiten Union SG en KRC Genk aan.

In de komende twee speelronden wachten er tweeluiken in de Champions’ Play-Offs. Anderlecht neemt het op tegen Cercle Brugge. Club Brugge en Genk gaan de strijd aan en Union staat tegenover Royal Antwerp FC.