Real Madrid en Courtois danken falend Barcelona, 36ste landstitel is een feit

Real Madrid en Courtois danken falend Barcelona, 36ste landstitel is een feit

4 mei - 20:37

Voor de 36ste keer in de clubhistorie heeft Real Madrid zich gekroond tot kampioen van Spanje. De Koninklijke was dit seizoen heer en meester in La Liga en zijn nu officieel kampioen, nadat aartsrivaal FC Barcelona heeft verloren van Girona.

Nadat Real Madrid en Thibaut Courtois zelf eerder op zaterdag wonnen van Cádiz (3-0), waren alle ogen gericht op Barça. Als de Catalanen niet wonnen van streekgenoot Girona, was de 36ste landstitel definitief een feit voor De Koninklijke. Dat scenario voltrok zich: Barcelona ging met 4-2 onderuit, waardoor het feest kan losbarsten in Madrid.

Nadat aartsrivaal FC Barcelona vorig seizoen kampioen werd, gaat de Spaanse titel dit seizoen dus weer naar Madrid toe. In het begin van het seizoen streed Real nog samen met Girona en FC Barcelona om de koppositie, maar in de afgelopen maanden heeft de formatie van Carlo Ancelotti afstand genomen van de twee Catalaanse teams. Barcelona zette nog een slotoffensief in, maar de Clásico van eind april, die Real met 3-2 won, bleek de genadeklap voor de ploeg van trainer Xavi.

Real Madrid kan naast het landskampioenschap ook nog beslag leggen op de Champions League. In april versloegen de hoofdstedelingen Manchester City op strafschoppen in de kwartfinale, na een spectaculair tweeluik. Nu wacht een dubbele ontmoeting met Bayern München in de halve finale.