Cruijffiaanse Koeman: "Dat is de wereld waarin we leven en dat moet je accepteren"

30-09-2021 09:26
9

Ronald Koeman kreeg na de 3-0 afstraffing tegen Benfica van woensdagavond vanzelfsprekend weer vragen over zijn sportieve toekomst. De FC Barcelona-trainer wilde er niet al te diep op ingaan, maar besefte dat zijn aanblijven allesbehalve verzekerd is.

"Zoals ik al eerder zei: ik wil niet ingaan op mijn toekomst, omdat ik niet weet hoe de club erover denkt. Ik heb het niet zelf in handen, we zullen zien", aldus Koeman na afloop tijdens de persconferentie. "Als je wint, is het weer even rustig en als je verliest, dan wordt er over de trainer gesproken. Dat is de wereld waarin we leven en dat moet je accepteren. Anders kun je maar beter vertrekken."

Koeman stelde woensdag in het Estádio Da Luz een opstelling met drie centrale verdedigers samen, enigszins tegen de Catalaanse huisstijl in. "Balbezit en kansen creëren: dat is hoe we moeten winnen en dat is wat we deden. Maar als je niet scoort, kun je ook niet winnen", liet hij à la Johan Cruijff weten. "Maar ik begrijp dat alleen het eindresultaat telt, dat is hoe het is."

De Spaanse media berichtten na de nederlaag in Lissabon over nachtelijk crisisberaad met president Joan Laporta en de overige bestuursleden. Barça bereidt zich nu voor op de kraker tegen Atlético Madrid van zaterdagavond. Koeman is er dan sowieso niet bij, aangezien hij nog een schorsing uitzit.