Allegri prijst zijn Juve-verdediger: 'Zij speelden uitzonderlijk goed'

20-09-2021 19:42
0

Massimiliano Allegri prees zondagavond, na afloop van het duel met AC Milan, de concurrenten en vervangers van Matthijs de Ligt bij Juventus. De Ligt bleef tijdens het duel met Milan negentig minuten lang op de bank en zag hoe Juventus in de slotfase de drie punten uit handen gaf.

"Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini speelden vandaag, met alle respect voor Matthijs, een uitzonderlijk goede wedstrijd", stelt Allegri op de persconferentie na afloop van de wedstrijd. De oefenmeester reageert vervolgens wat gepikeerd op de vraag waarom niet De Ligt, maar Bonucci speelde.

"Je kan me beter vragen naar de wissels die ik tijdens de wedstrijd verkeerd heb toegepast. Ik geef geen antwoord op de vraag waarom ik voor Bonucci koos en niet voor De Ligt", aldus Allegri. "Bonucci speelde geweldig, net zoals Chiellini en de rest van het team."

Volgens de oefenmeester waren het dus vooral zijn wissels die zijn ploeg uiteindelijk de das om deden. "Ik moet mijn spelers nog beter leren kennen. Op dit moment weet ik nog niet precies wie wat kan brengen tijdens een wedstrijd", verklaart de Italiaan. 

Juventus staat na vier wedstrijden op de achttiende plaats in de Serie A. De Italiaanse topclub wist nog geen duel te winnen en heeft slechts twee punten verzameld door tweemaal gelijk te spelen. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie