Witsel doet dik half uur mee in DFB-duel van Dortmund, alweer grote Haaland-show

07-08-2021 23:27 Laatste update: 23:29

Axel Witsel heeft tijdens Wehen Wiesbaden-Borussia Dortmund eindelijk nog eens minuten kunnen maken voor Borussia Dortmund, maar dat bleek uiteindelijk niet het verhaal van de dag. Erling Braut Haaland is vrolijk doorgegaan met wat hij de laatste jaren doet. Het Noorse fenomeen, met knotje ditmaal, besliste het bekerduel in zijn eentje, met drie treffers: 0-3!

Toch heeft het vanuit Belgisch oogpunt wel degelijk waarde dat Witsel zijn wederoptreden mocht vieren. Het was immers al van januari geleden dat dat nog eens gebeurde, de dag van zijn vreselijke enkelblessure. Sindsdien deed de controleur wel al weer mee op het EK voor de Rode Duivels. Nu is ook zijn terugkeer bij Dortmund een feit. Tegen Wehen Wiesbaden kreeg hij na 55 minuten een invalbeurt. Toen stond de eindstand al op het bord.

Overigens mocht een tiental minuutjes later ook Thorgan Hazard nog komen meevoetballen. Hij werd het afgelopen seizoen evenzeer geteisterd door fysieke kwaaltjes. Op het EK viel daar echter weinig van te merken. Die derde Rode Duivel, Thomas Meunier, zat niet in de selectie. De rechtsachter testte onlangs positief op het coronavirus.