'Kjaer was diep, diep, diep geraakt, hij kon uiteindelijk niet verder spelen'

Gepubliceerd: zo 13 juni 2021 om 12:10

De Deense bondscoach Kasper Hjulmand stelt dat zijn spelers emotioneel zijn uitgeput. Denemarken besloot het EK-duel met Finland toch uit te spelen, nadat Christian Eriksen op het veld gereanimeerd moest worden.

De Inter-speler was weer bij kennis toen hij naar het ziekenhuis werd gebracht en had zelfs contact met zijn teamgenoten. De Denen gingen uiteindelijk met 1-0 onderuit tegen Finland. "Eerlijk, ik heb spelers die er helemaal doorheen zitten. Ze zijn emotioneel uitgeput", laat Hjulmand weten op de persconferentie. De meerderheid zei dat ze niet meer konden spelen. Het was onmogelijk. Ze steunden elkaar, het is een traumatische ervaring."

Hjulmand legde al uit waarom Denemarken toch weer het veld opstapte. Onder meer Simon Kjaer moest zich na 63 minuten echter laten vervangen. De aanvoerder kreeg veel lof voor de manier waarop hij handelde nadat Eriksen in elkaar was gezakt. Hij was er als eerste bij om te zorgen dat Eriksen zijn tong niet inslikte, gebaarde zijn ploeggenoten om een kring om de middenvelder te vormen op het moment dat hij gereanimeerd werd en ontfermde zich over Eriksens vriendin.

"Hij was diep, diep, diep geraakt. Hij twijfelde al of hij verder wilde spelen en waagde het erop", zegt de bondscoach over Kjaer. "Hij kon het uiteindelijk niet en dat is volkomen begrijpelijk. Ik zou me zelf totaal niet voor kunnen stellen om een wedstrijd te spelen bij zulke overweldigende emoties. Simon en Christian zijn echt heel goede vrienden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws