Meer video’s

Giroud: 'Mascotte Kanté raakt gestrest door Ballon d'Or-verhalen'

08-06-2021 10:26
0

Steeds meer stemmen gaan op om N'Golo Kanté de Ballon d'Or te laten winnen, maar daar houdt de middenvelder van Chelsea en Frankrijk zich naar eigen zeggen niet mee bezig. Olivier Giroud, die bij de Champions League-winnaar en Les Bleus met hem samenspeelt, weet wel beter...

"Ik denk dat hij gevleid is", zegt de ervaren spits. "Maar hij houdt natuurlijk niet van complimenten en blijft liever onder de radar, we kennen hem allemaal... Maar we plagen hem met de Ballon d'Or als Frankrijk een goed EK speelt. Hij raakt gestrest en gespannen als we het daar over hebben. We weten hoe bescheiden hij is."

Toch is Kanté zeker niet onschuldig, bezweert Giroud. "Zeker niet met kaarten. Hij wil zo graag winnen dat hij soms soepel omgaat met de regels", grapt de spits. "Maar hij is buitengewoon. Het is geweldig om hem in het team te hebben. Hij is een beetje onze mascotte. Hij verdient alles dat hem nu toekomt, alle lof."

Paul Pogba stak onlangs de lont in het kruitvat door te stellen dat N'Golo Kanté de Ballon d'Or verdient. De balveroveraar van Chelsea werd in de Champions League-finale tegen Manchester City (1-0) uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Die eer viel hem ook al ten deel in de halve eindstrijd tegen Real Madrid.

Plaats een reactie