Guardiola lyrisch: "Iemand als Haaland is moeilijk te vinden in het verleden"

05-04-2021 20:30

Pep Guardiola is lyrisch over de kwaliteiten van Erling Haaland in aanloop naar de Champions League-confrontatie tussen Manchester City en Borussia Dortmund van dinsdag. Volgens de Spaanse manager van de Premier League-club is het moeilijk om zo'n complete spits te vinden als de twintigjarige Noor.

"Op die leeftijd zoveel doelpunten maken, zo iemand is moeilijk te vinden in het verleden", vertelt Guardiola maandag op de persconferentie. "De statistieken spreken voor zich. Hij kan scoren met rechts, links, in de counter, in de zestien, met het hoofd. Hij is een fantastische spits, dat kan zelfs een blinde man nog zien."

Manchester City werd al in verband gebracht met Haaland, maar Guardiola wil weinig kwijt over de interesse. "Tot dusver heeft de club besloten om niet meer dan honderd miljoen pond te betalen voor een speler. Misschien in de toekomst wel, maar dat weet ik niet. Haaland is een exceptionele speler, maar het is niet gepast voor mij om over een speler van een andere club te praten."