Eerste basisplaats voor Matazo (ex-Anderlecht) en meteen assist bij AS Monaco

03-04-2021 15:45
5

AS Monaco won overtuigend met 4-0 van FC Metz. Bij de Monegasken stond Eliot Matazo (ex-Anderlecht) voor het eerst in de basis. De 19-jarige Belg was ook meteen goed voor een assist. In de tweede helft viel Krepin Diatta (ex-Club Brugge) in bij AS Monaco.

Cesc Fabregas scoorde vanop de strafschopstip de 1-0 en twee minuten later bediende ex-Anderlecht-talent Matazo Kevin Volland die de 2-0 maakte. Tien minuten voor tijd scoorde Ben Yedder de 3-0 en in de slotfase was het weer Ben Yedder die via penalty de 4-0 eindstand vastlegde. Boye kreeg namens Mets drie minuten voor tijd ook een rood karton.

Matazo speelde in de jeugd van Anderlecht vooraleer hij in de zomer van 2018 naar AS Monaco vertrok. De 19-jarige centrale middenvelder mocht dit seizoen al een paar keer invallen in de Ligue 1, maar kreeg deze keer het volledige vertrouwen. Matazo gaf meteen zijn visitekaartje af met een assist.