Zidane baalt van La Liga-besluit: 'Ik weet niet of we naar huis kunnen'

Gepubliceerd: zo 10 januari 2021 om 12:00

Laatste update: zo 10 januari 2021 om 12:03

Zinedine Zidane vindt het onbegrijpelijk dat het duel van Real Madrid bij Osasuna in de Primera División niet werd afgelast. De trainer van de Koninklijke zag zijn ploeg op het moeilijk bespeelbare veld in Pamplona op 0-0 blijven steken.

"Dit was geen voetbalwedstrijd, dat was niet mogelijk onder deze omstandigheden", zegt de geïrriteerde Zidane. "We hebben gedaan wat we konden op het veld, maar het gevoel dat nu leeft is dat het geen goede wedstrijd was."

De reis van Real Madrid naar Osasuna verliep ook al niet zonder problemen door de sneeuwstorm in de Spaanse hoofdstad. De kampioen van La Liga stond voor vertrek uren vast op de startbaan van het vliegveld. Het vliegtuig vertrok uiteindelijk met vier uur vertraging. Zidane maakt zich zorgen over de terugreis. "Ik weet niet of we naar huis kunnen op zondag of maandag en donderdag spelen we alweer." Het vliegveld in Madrid is op dit moment voor onbepaalde tijd gesloten.

Ook Thibaut Courtois haalt uit. "Ik wil de mensen van Osasuna bedanken voor hun inspanningen, maar het is schandalig wat La Liga ons en andere teams heeft aangedaan", foetert de Belgische doelman. "Iedereen wist dat deze winterstorm eraan zou komen. Natuurlijk kunnen we altijd spelen, maar we vertrokken al vanaf een bevroren piste en nu kunnen we niet terug. Wellicht moeten we direct naar Málaga", doelt hij op het duel met Athletic Bilbao in de Spaanse Supercup.

Door het puntenverlies voelt Real Madrid de hete adem van FC Barcelona in de nek. De Catalanen hebben drie punten minder dan de aartsrivaal, die tweede staat met 37 punten. Atlético Madrid gaat nog fier aan kop met 38 punten en drie duels minder gespeeld.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws