Niet te geloven, Bodart doet een Bolatje en bezorgt Standard een punt

21-11-2020 18:10 Laatste update: 18:23
16

Wat een ontknoping in Standard – KAS Eupen! In de extra tijd konden de Rouches pas de 2-2 op het bord krijgen. Niemand minder dan doelman Arnaud Bodart scoorde de gelijkmaker!

Ons verslag was af. Standard stilaan in crisis, klonk de openingszin. Maar zie, dankzij Bodart moesten we opnieuw aan de slag. Het maakte het spelbeeld van Standard er niet beter op, want tegen Eupen was het bij momenten zeer slecht. Maar Bodart zorgde dan toch nog voor een hold-up en dat op eigen veld. In de extra tijd trok de doelman bij een vrije trap mee ten aanval. Eerst ging hij nog onder de bal door, maar daarna kwam het leer weer voor zijn voeten. Bodart twijfelde niet en bezorgde Eupen een oplawaai van jewelste.

In haar vorige vier duels in de Jupiler Pro League voor de match tegen Eupen kon Standard er slechts één winnen. Ook tegen de Panda's was het niet goed, maar de Rouches klommen wel op voorsprong. Via Merveille Bokadi kwam de 1-0 op het bord in de 35e minuut. Meteen daarna maakte Smail Prevljak aan de andere kant al gelijk. In de slotfase liep het nog verder mis voor Shamir. Vijf minuten voor de rust pakte hij geel. Vlak voor het rustsignaal ging de Israëliër door op Nils Schouterden en kreeg zijn tweede geel.  De VAR kwam tussen. Het hielp Shamir niet. Twee keer geel werd immers rechtstreeks rood.

Na de pauze was Eupen baas in Luik. Veel kansen leverde het evenwel niet op, maar de verdiende 1-2 kwam er wel. Met een perfecte vrije trap nam Stef Peeters Bodart te grazen. Obbi Oulare maakte de overtreding. De aanvaller speelde tegen Eupen vooral tegen zichzelf. De bezoekers leken op weg naar een overwinning, maar op tien minuten van het einde was er een botsing tussen Bodart en Tapsoba. Het spel moest een tijdje stilgelegd worden, waardoor de match net wat langer duurde. Vlak voor de reguliere tijd kreeg Agbadou de bal weer in doel. De 1-3 kwam niet op het bord, want na melding van de VAR keurde de scheidsrechter het doelpunt af. Prevljak hinderde uit buitenspel de Standard-achterhoede. Geen 1-3 en zo kon het moment van Bodart er komen.