Jubilaris De Camargo speelt zijn 600e wedstrijd in clubverband

06-11-2020 20:40
4

Igor De Camargo speelt vrijdagavond zijn 600e wedstrijd in clubverband. Vorige week was hij nog goed voor de aansluitingstreffer op Club Brugge. De Braziliaanse Belg kende heel wat omzwervingen in binnen- en buitenland.

De Camargo startte zijn porfvoetballers loopbaan bij KRC Genk. Hij kwam er van bij de jeugd, in zijn eerste jaren werd hij eerst verhuurd en daarna verkocht aan FC Brussel. Na zijn periode bij FC Brussel ging de Braziliaanse Belg aan de slag bij Standard de Liège. Hij maakte furore bij de Rouches en versierde een transfer voor 4 miljoen euro naar Borussia Mönchengladbach. Zijn periode was een wisselend succes, hij werd verhuurd aan Hoffenheim en later kocht Hoffenheim de aanvaller ook over van Gladbach. 

Na zijn omzwerving in Duitsland haalde Standard de voormalig Rode Duivel terug naar België. Hij bleef er nog eens twee seizoenen in Luik. Na de twee seizoenen zag KRC Genk zijn kans om nog eens beroep doen op de aanvaller. Na één seizoen ging De Camargo terug naar het buitenland. Zijn volgende bestemming was Cyprus. Hij ging er aan de slag bij Apoel Nicosia, hij maakte er belangrijke Champions League doelpunten in de voorronde. Na enkele seizoenen in Cyprus haalde KV Mechelen De Camargo terug naar België. 

De Camargo scoorde 178 keer in 599 wedstrijden in clubverband. Hij wist ook 65 assists te geven.

Hoedje af voor de carrière van Igor De Camargo!