Arsenal in extremis naar halve finale FA Cup na doelpunt in extra tijd

28-06-2020 16:15

Arsenal heeft zich op het nippertje kunnen plaatsen voor de halve finales van de FA Cup. Het versloeg Sheffield United met een doelpunt in de extra tijd.

Arsenal stond na 25 minuten op voorsprong na een penaltygoal van Nicolas Pépé, nadat een doelpunt van Sheffield voordien al werd afgekeurd. Bij de thuisploeg kwam bankzitter Sander Berge (ex-Genk) nog voor rust in de ploeg voor de geblesseerde Lundstram. Berge kon zijn ploeg niet op sleeptouw nemen en keek lang tegen de achterstand aan.

Tot drie minuten voor tijd de bal met een gelukje voor de voeten van David McGoldrick viel: 1-1. Vier minuten was het dan toch Arsenal dat er met de winst vandoor ging. Invaller Dani Ceballos schiet The Gunners vanuit een scherpe hoek voorbij Sheffield. Balen voor de thuisploeg en Berge, die wel nog via de Premier League een gooi kunnen doen naar Europees voetbal. Daar staan ze achtste met acht punten achterstand op de vijfde plek, die recht geeft op de Europa League.