Didillon had fan bij RSC Anderlecht: Een uitstekende doelman

Didillon had fan bij RSC Anderlecht: "Een uitstekende doelman"

07-06-2020 13:41
6

RSC Anderlecht nam onlangs na acht jaar afscheid van doelmannentrainer Max De Jong. De Nederlander werkte bij paars-wit samen met heel wat doelmannen, waaronder ook Thomas Didillon. Dat hij door Anderlecht naar de kant werd geschoven, begrijpt De Jong niet.

Volgens De Jong verdiende Didillon zeker meer krediet bij Anderlecht. "Ik vind dat Thomas een uitstekende doelman is. Zelfs wanneer hij niet speelde, trainde hij als een gek en met de glimlach", klinkt het bij La Dernière Heure.

"Kompany beoordeelt de doelmannen op de doelpunten die we maken na een goede pass van onze doelman. Ikzelf beoordeel mijn doelman op de ballen die hij stopt", aldus De Jong, die ook lof heeft voor Van Crombrugge. "Hendrik is een fenomeen en is klaar voor de volgende stap. Weet je dat hij in vier talen instructies geeft? Een geweldige persoonlijkheid", vertelt hij.

Een terugkeer Anderlecht zit er voor Didillon niet aan te komen. KRC Genk besloot om niet langer door te gaan met de Fransman, maar ook bij paars-wit is er geen toekomst voor Didillon. De doelman mag deze zomer dan ook op zoek naar een nieuwe club.