Courtois moet slechte gevoel in Bernabeu overwinnen: 'Dat is nu de uitdaging'

Courtois moet slechte gevoel in Bernabeu overwinnen: 'Dat is nu de uitdaging'

29-10-2019 18:00 Laatste update: 18:16
1

Bijna een maand na zijn veelbesproken wedstrijd tegen Club Brugge staat Thibaut Courtois voor zijn terugkeer in Santiago Bernabeu. Tegen de Belgische landskampioen kreeg de Rode Duivel bij balcontacten zelfs een fluitconcert over zich heen. De Spaanse pers waarschuwt nu al.

Courtois kreeg in dat Champions League-duel met Club nog voor de pauze twee treffers te slikken. Bij de rust wisselde Zinedine Zidane hem voor concurrent Alphonse Aréola, zogezegd vanwege een ziekte. Daardoor kwam Courtois ook niet in actie in het thuisduel tegen Granada (4-2). Nadien keerde onze landgenoot terug onder de lat, maar aangezien Real de voorbije weken enkel op verplaatsing speelde, staat hij woensdag pas voor zijn rentree voor de thuisfans.

Die noodlottige partij tegen Club blijft hem achtervolgen. 'Die avond begon een teleurstellende reeks, met amper twee reddingen in drieënhalve wedstrijd', beschrijft AS. 'Na zijn virus keerde Courtois terug met twee clean sheets, maar één enkel schot bij Mallorca weerhield Real ervan om punten te pakken', verwijst AS naar de 1-0-nederlaag bij Mallorca. 'Dat heeft het slechte gevoel rond zijn persoon weer doen aanwakkeren.' Desondanks ziet het Spaanse medium Courtois starten tegen Leganes.

Hoop voor Courtois
Toch geeft AS ook vertrouwen. Zo had Courtois 'een uitstekende rol tegen Galatasaray, wat hem in staat moet stellen om zich te herpakken voor het eigen publiek'. De cijfers spreken echter boekdelen. Op verplaatsing slikt Courtois gemiddeld één tegentreffer per wedstrijd en hield hij drie keer de nul. In het Bernabeu ogen die statistieken heel wat minder rooskleurig: een gemiddelde van 1,66 tegengoals per wedstrijd, zonder clean sheet. Die verhouding moet hij omdraaien: 'Dat is nu de uitdaging', besluit AS.