Ontslag in de ochtend? Cercle Brugge verliest met zware cijfers van Zulte Waregem

05-10-2019 21:48 Laatste update: 21:54
8

Zaterdagavond heeft Zulte Waregem Cercle Brugge van het kastje naar de muur gespeeld. Essevee haalde het met 6-0 van Verenging. Een slechte uitslag voor trainer Fabien Mercadal, die bij Cercle Brugge al onder druk staat.

Cercle Brugge zat dit seizoen al in de hoek waar de klappen vallen en daar kwamen zaterdag nog een paar flinke slagen bij. Zulte Waregem maakte brandhout van de bezoekers. Bij de rust had Zulte Waregem al een veilige 2-0 voorsprong. Larin en Bruno kwamen voor Essevee op het scorebord.

Op de derde goal van de thuisploeg was het lang wachten. Pas in de 73e minuut liet Bruno opnieuw de netten trillen. Daarna ging het snel. Eerst verschalkte Taravel zijn eigen doelman. In het slot van de partij deden Berahino en Larin er nog twee goals bij.

Door de zege staat Zulte Waregem nu zesde met zestien punten. Cercle Brugge blijft de rode lantaarn van de Jupiler Pro League. Na tien speeldagen verzamelde het amper drie punten. De trainersstoel van Mercadal blijft wankelen.