Columnist over Lukaku: 'Voor dat geld zou ik niet flauw doen over oerwoudgeluiden'

Columnist over Lukaku: 'Voor dat geld zou ik niet flauw doen over oerwoudgeluiden'

04-09-2019 18:50 Laatste update: 19:22
35

Romelu Lukaku werd tijdens Cagliari - Internazionale (1-2) het slachtoffer van racisme. Onze landgenoot kreeg steun vanuit vele hoeken. Johan Sanctorum, filosoof, columnist en blogger, liet een andere geluid horen.

Filip Joos nam het tijdens de meest recente uitzending van Extra Time op voor Lukaku. 'De neonazi's zijn in het voetbal geïnfiltreerd', zei Joos onder andere. Die opmerking viel verkeerd bij Sanctorum, die zichzelf op Twitter omschrijft als Vlaamse republikein. 'Neo-nazi’s die het voetbal infiltreren’? Komaan Filip Joos, doe eens normaal', schreef hij in een opiniestuk voor De Doorbraak.

Sanctorum deed echter meer stof opwaaien met zijn mening over Lukaku. 'Voetbal is volkstheater, en voor 325.000 euro per maand zou ik niet flauw doen over wat 'oerwoudgeluiden'. Na de vele ophef op social media is het artikel 'Mensaap neemt strafschop (en scoort)' offline gehaald. Wie online op de link naar het artikel klikt, krijgt een foutmelding te zien.

De auteur bleef op Twitter bij zijn standpunt. 'Dat Lukaka de misplaatste underdog niet moet spelen, het is part of the job. Zoals ik zei: voetbal is theater, brood&spelen. En voor dat bedrag zouden ze naar mij morgen roepen wat ze willen. OK?', reageerde hij op een commentaar.