'KAA Gent en Standard hopen deal dit weekend nog af te ronden'

'KAA Gent en Standard hopen deal dit weekend nog af te ronden'

29-07-2019 10:29 Laatste update: 16-08-2019 13:08
20

KAA Gent is nog niet klaar op de transfermarkt. Vooral centraal op het middenveld zijn de Buffalo's op zoek naar een extra impuls, na het vertrek van Anderson Esiti en eerder Birger Verstraete. Michel Louwagie en Ivan De Witte zijn nu uitgekomen bij Standard Luik.

Daar loopt in de persoon van Uche Agbo nog een overbodige kracht rond. De controlerende middenvelder werd het voorbije seizoen uitgeleend aan Rayo Vallecano en heeft nu geen toekomst meer in Luik. Gent ziet de komst van Agbo wel zitten, weet Het Nieuwsblad. De Nigeriaan zou prompt bovenaan het transferlijstje staan.

Michel Preud'homme negeerde Agbo alvast voor het eerste competitieduel op bezoek bij Cercle Brugge (0-2). De 23-jarige controleur zat zelfs niet in de kern. Overigens was de huurperiode bij Vallecano geen onverdeeld succes. In La Liga kwam Agbo maar zes keer in actie.

Update 16/08, 13.08: Volgens Het Nieuwsblad is een overstap van Agbo naar Gent in de maak. Naar verluidt hopen alle partijen de transfer dit weekend nog af te ronden. Het is nog onbekend welke som er met de deal gemoeid is.