Nieuwkomer van KAA Gent baalt: Dat mag absoluut geen excuus zijn

Nieuwkomer van KAA Gent baalt: "Dat mag absoluut geen excuus zijn"

28-07-2019 23:39 Laatste update: 23:39
9

KAA Gent is het seizoen gestart met een 1-1 tegen Charleroi. Een laat doelpunt van Bruno verpestte het Gentse feestje. Alessio Castro-Montes baalde dan ook enorm.

"Het tegendoelpunt was onnodig, dat kunnen we wel stellen", vertelt hij op de officiële website. "Het was een beetje een samenloop van omstandigheden dus er valt niemand iets te verwijten. Charleroi kreeg een halve kans en het was meteen prijs. We hadden hier heel graag de nul gehouden. Teleurstellend dus dat ze net in de laatste minuut de gelijkmaker scoren."

Zelf kan hij ook beter, geeft de rechtsachter aan. "Mijn eigen prestatie was, met zoals de prestatie van de hele ploeg, de eerste 20 minuten wat onzeker. We speelden te weinig op onze eigen kwaliteiten met te veel balverlies als gevolg. Verder ging het wel beter en na ons doelpunt probeerden we de bal meer in de ploeg te houden, wat wel goed lukte. Maar dan is het extra hard om toch geen overwinning te pakken."

Over vermoeidheid wil Castro-Montes niet spreken. "Of de match van donderdag nog in de benen zat? Dat mag absoluut geen excuus zijn. Als we aan de top willen blijven voetballen, moet je capabel zijn om twee matchen op drie, vier dagen te spelen."