Kiev-spits over Club Brugge: Wij zijn sterker, sneller, technischer

Kiev-spits over Club Brugge: "Wij zijn sterker, sneller, technischer"

26-07-2019 11:00
16

Club Brugge stuit in de derde voorronde van de Champions League op Dinamo Kiev. Fran Sol, spits van de Oekraïense topclub, ligt niet wakker van Club. Dat zegt Sol in een interview voor de clubsite van Kiev.

Sol is herstellende van een spierblessure, maar is naar verwachting op 6 augustus wel inzetbaar voor de heenwedstrijd in Jan Breydel. De Spaanse afmaker wordt in ieder geval klaargestoomd voor de belangrijke confrontatie. Sol toont zich ook tevreden met Club Brugge als opponent. "Ik ben blij met de loting tegen een Belgische club. Zij tonen veel overeenkomst met ploegen uit Nederland." Sol maakte met 47 goals (88 duels) namens Willem II furore bij onze noorderburen.

Club Brugge is geen onbekende voor hem, want hij speelde twee vriendschappelijk duels tegen Blauw-Zwart. In 2017 zorgde hij voor de winnende treffer (1-0). Mede op basis van die ervaring wijst Sol zijn eigen werkgever aan als de duidelijke favoriet. "Het is een goed elftal, maar ik denk dat wij sterker, sneller en technischer zijn. Het wordt in ieder geval interessant om tegen de Belgen te spelen", kijkt Sol vooruit.