SAMENVATTING: Gerkens scoort enige doelpunt Anderlecht na knappe assist Trebel

23-06-2019 13:00 Laatste update: 13:02
11

RSC Anderlecht is aan het seizoen begonnen met een overwinning. Op bezoek bij RWDM won het met 0-1. De doelpuntenmaker van dienst was Pieter Gerkens.

De middenvelder van Anderlecht scoorde na een knappe assist van Adrien Trebel, die met een heerlijke dribbel zijn tegenstander verschalkte. Het doelpunt werd al na zeven minuten voetballen gescoord.

Anderlecht was voor de eerste test van het seizoen verre van compleet. Speler/trainer Vincent Kompany is nog op vakantie, terwijl Francis Amuzu, Sebastiaan Bornauw, Yari Verschaeren, Elias Cobbaut en Alexis Saelemaekers later aan zullen sluiten vanwege hun deelname aan het EK U21. De wedstrijdselectie versus RDWM (Eerste Amateurklasse) bestond daarmee voor een groot gedeelte uit beloftekern van Craig Bellamy, die naast landgenoot Davies van de partij was.

Anderlecht eerste helft: Boeckx - Sowah, Dante, Milic, Delcroix - Kums, Trebel, Gerkens - Dewaele, Suray, Santini
Anderlecht tweede helft: Didillon - El Kababri, Sardella, Lissens, Lutonda, Kayembe, Leoni, Colassin, Daskevics, Ait El Hadj, Kalulika