Galatasaray kroont zich tot kampioen in Turkije met dank aan Onyekuru

19-05-2019 22:39 Laatste update: 22:52
1

Galatasaray mag zich voor de 22e keer uit de clubgeschiedenis kampioen van Turkije noemen. In de kraker tegen rechtstreekse concurrent Istanbul Basaksehir besliste Henry Onyekuru, ex-KAS Eupen en RSC Anderlecht, de wedstrijd. De Nigeriaan kopt in de tweede helft de verlossende 2-1 op het bord. De defensie van Basaksehir komt slecht tussen, waardoor het buitenspel van Onyekuru wordt opgeheven.

Door de zege kan Galatasaray niet meer gepasseerd worden in de rangschikking. Met nog één speeldag te gaan telt de voorsprong op Basaksehir drie punten. De rivaal uit Istanbul kan dus wel nog op gelijke hoogte komen, maar in Turkije telt het onderlinge resultaat in zo'n situatie. Dat is in het voordeel van Galatasaray.

Bij de Turkse traditieclub spelen naast Onyekuru ook nog andere oude bekenden van het Belgische voetbal, zoals Ryan Donk (ex-Club Brugge) en Christian Luyindama (ex-Standard). Overigens lijkt de kans reëel dat Onyekuru, die momenteel op veertien competitietreffers staat, volgend seizoen een gevoelige overstap zet in Turkije.