Geen bingo: Hazard moet opnieuw de duimen leggen voor Van Dijk

Geen bingo: Hazard moet opnieuw de duimen leggen voor Van Dijk

12-05-2019 14:21
3

Virgil van Dijk mag zich de beste speler van de Premier League noemen. Het is de tweede individuele onderscheiding voor de Liverpool-verdediger in twee weken.

Van Dijk werd eind april door zijn collega's verkozen tot PFA Player Of The Year en heeft nu ook de officiële verkiezing van de Premier League op zijn naam geschreven. Op basis van stemmen van de fans, een panel van voetbalexperts en de aanvoerders van de twintig club is hij benoemd tot Speler van het Seizoen.

Van Dijk maakte anderhalf jaar geleden de overstap van Southampton naar Liverpool, dat een recordbedrag van 84 miljoen euro voor hem betaalde. Dat bleek een schot in de roos. Van Dijk miste dit seizoen pas 35 minuten in 37 competitiewedstrijden voor Liverpool. Hij liet twintig clean sheets noteren en scoorde vier keer.

De 27-jarige Van Dijk krijgt de voorkeur boven ploeggenoten Sadio Mané en Mohamed Salah, Manchester City-trio Sergio Agüero, Bernardo Silva en Raheem Sterling en Eden Hazard van Chelsea. De prestigieuze prijs ging vorig seizoen ook al naar Liverpool. Salah werd toen uitgeroepen tot beste speler van de Premier League.