'Het was een emotionele achtbaan tegen Ajax, een ongelooflijk gevoel'

'Het was een emotionele achtbaan tegen Ajax, een ongelooflijk gevoel'

12-05-2019 08:09

Tottenham Hotspur werd geïnspireerd door Liverpool voorafgaand aan het duel met Ajax in de halve finale van de Champions League. Volgens Eric Dier lieten de Londenaren het hoofd geen moment hangen, zelfs niet toen de Amsterdammers op een 2-0 voorsprong kwamen.

"We keken met zijn allen naar Liverpool tijdens het avondeten", vertelt Dier in The Guardian. "Barcelona leek de storm te hebben doorstaan met een 1-0 achterstand bij rust, maar hoe Liverpool in de tweede helft speelde was inspirerend. Voor het Engelse voetbal was het ongelooflijk. Ze toonden de schoonheid van het voetbal en wij deden de volgende dag hetzelfde denk ik."

Spurs keek halverwege tegen een 2-0 achterstand aan tegen Ajax, maar trok door een goal in de slotseconden uiteindelijk met 2-3 aan het langste eind in Amsterdam. "In zulke wedstrijden luistert je hoofd niet naar je lichaam. Je hart doet het werk. We waren zo gefocust om ons te plaatsen voor de finale, het was een emotionele achtbaan. Het was een ongelooflijk gevoel voor iedereen bij de club. Een heel speciaal moment", aldus de Engels international.

Dier keek zelf de hele wedstrijd vanaf de bank toe. "Als je niet speelt ben je teleurgesteld, maar er komt een moment waarop je je ego opzij moet zetten en het team moet steunen", stelt de middenvelder, die alle vertrouwen heeft in manager Mauricio Pochettino. "Het werk dat hij levert is ongelooflijk, dat kan iedereen zien."