BBC-stemmers kiezen hun 'Player of the Year', Hazard valt net naast het podium

BBC-stemmers kiezen hun 'Player of the Year', Hazard valt net naast het podium

27-04-2019 16:45
37

Niemand die kan betwisten dat Eden Hazard een geweldig seizoen afwerkt, maar blijkbaar lopen er nóg betere voetballers rond in de Premier League. Ook voor de aanhangers van de Britse BBC komt de Rode Duivel namelijk niet in aanmerking voor de onderscheiding van 'Player of the Year'.

Eerder lekte al uit dat Hazard geen kans maakt om door de PFA, de Engelse spelersvakbond, uitgeroepen te worden tot beste speler van de Premier League. Zelfs in het elftal van het jaar was geen plaats voor onze landgenoot, wat voor flink wat kritiek zorgde. Het BBC-publiek sluit zich echter aan bij die gedachtegang.

In een poll op de website vroeg de Britse openbare omroep om te stemmen op de beste voetballer uit de Engelse competitie. Virgil Van Dijk, de mandekker van Liverpool FC, kwam daar als winnaar uit. De Nederlander kreeg meer dan de helft van de stemmen achter zijn naam.

Hazard strandde uiteindelijk op de vierde plaats, met een schamele vier procent. Hij moet nog Raheem Sterling (Manchester City) en Heung Min Song (Tottenham Hotspur) voor zich dulden.