UPDATE: Politie valt ook binnen bij makelaarsbureau en ex-advocaat Anderlecht

UPDATE: Politie valt ook binnen bij makelaarsbureau en ex-advocaat Anderlecht

24-04-2019 13:00 Laatste update: 13:31
52

Eerder kwam, het nieuws al naar buiten dat de politie is binnengevallen bij RSC Anderlecht in verband met witwaspraktijken. Ook bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft er een inval plaatsgevonden.

Het Laatste Nieuws meldt dat de politie is binnengevallen bij Anderlecht voor transfers uit het verleden. Er worden momenteel gegevens verzameld. Het zou gaan om transfers tijdens het tijdperk Roger Vanden Stock en Herman Van Holsbeeck. Huidige voorzitter Marc Coucke zou buiten schot staan.

Ook is de politie ingevallen bij de Voetbalbond. Daar zijn verschillende transferdossiers meegenomen voor onderzoek. De acties zouden niets te maken hebben met ‘Operatie Propere Handen’. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Update 24/04, 13.00: De politie is in totaal op vijf locaties binnengevallen. Ook in het advies- en makelaarsbureau One Goal Management is er een onderzoek aan de gang. In het verleden sloot Anderlecht deals met het bureau. Ook in de woonst van een gewezen advocaat van Anderlecht is de politie binnengevallen.