Dortmund, zonder Witsel, komt met de schrik vrij tegen Hertha BSC

16-03-2019 20:42

Borussia Dortmund is zaterdag met de schrik vrij gekomen in de titelstrijd in de Bundesliga. De ploeg van trainer Lucien Favre leek op puntenverlies af te stevenen bij Hertha BSC, maar Marco Reus redde drie punten voor Die Schwarzgelben: 2-3.

Dortmund verkeert de laatste weken niet in goede doen. De club werd uitgeschakeld in de Champions League en de DFB Pokal en zag Bayern München langszij komen in de competitie. Op de koop toe kon het geen beroep doen op Axel Witsel. Ook in Berlijn leek het mis te gaan, toen doelman Roman Bürki niet goed ingreep en Salomon Kalou in de rebound toesloeg. Door een ongelukkig moment van Karim Rekik kwam Dortmund terug in de wedstrijd. De Nederlander veranderde een schot van Thomas Delaney van richting: 1-1.

Na 35 minuten mocht Kalou echter aanleggen vanaf elf meter na hands van Julian Weigl. De ex-Feyenoorder dwong Dortmund opnieuw tot achtervolgen. Dan Axel Zagadou maakte kort na rust de gelijkmaker, waarna Dortmund op zoek ging naar de winnende. Die bleef lang uit, maar na de tweede gele kaart voor Hertha's Jordan Torunarigha roken de bezoekers bloed. In blessuretijd tekende Reus voor de 2-3.

In de slotseconden kreeg Vedad Ibisevic nog een rode kaart. Hij gooide de bal uit frustratie in het gezicht van Bürki. Door de zege heeft Dortmund nu drie punten meer dan Bayern, dat zondag nog in actie komt tegen FSV Mainz.