Mertens en Napoli delen tik uit aan Club-killer, Chelsea heeft Hazard niet nodig

07-03-2019 22:58

Chelsea staat met een been in de kwartfinales van de Europa League. De nummer zes van de Premier League had thuis weinig moeite met Dynamo Kiev: 3-0. Door de overwinning van SSC Napoli op Red Bull Salzburg blijft Nederland voor Oostenrijk op de coëfficiëntenlijst van de UEFA.

Chelsea - Dynamo Kiev 3-0
Chelsea, dat niet in de sterkste opstelling begon tegen Kiev, had vanaf de eerste minuut het beste van het spel. Na wat kansen te hebben gemist kwamen de Londenaren na iets meer dan een kwartier op een verdiende 1-0 voorsprong. David Luiz dribbelde het middenveld in, gaf de bal aan Ross Barkley, die vervolgens Pedro bediende. De Spanjaard combineerde met Olivier Giroud en schoot vervolgens de openingstreffer binnen.

Ook daarna was het eenrichtingsverkeer op Stamford Bridge. Kiev-doelman Denys Boyko bleek echter een lastig te passeren doelman. De club uit Oekraïne, waar Fran Sol vanwege een blessure ontbrak, kwam er niet aan te pas in Engeland en creëërde nauwelijks een kans.

Daardoor was het in de tweede helft wachten op de 2-0 van Chelsea, die pas halverwege de tweede helft viel. Willian schoot een vrije trap op schitterende wijze binnen en besliste de wedstrijd daarmee. In de blessuretijd maakte de ingevallen Callum Hudson-Odoi er nog 3-0 van. Eden Hazard bleeft 90 minuten op de bank bij Chelsea.

Napoli - Salzburg 3-0
Al na tien minuten maakte oud-Ajacied Arek Milik er na een fraaie aanval 1-0 van. Die voorsprong werd acht minuten later vergroot door Fabian Ruiz, die op de rand van de zestien hard uithaalde: 2-0.

Een vuist maken kon Salzburg nauwelijks. Het was in de eerste helft vooral een kwestie van tegenhouden voor de koploper van Oostenrijk. Napoli leek vroeg in de tweede helft een formaliteit te maken van de return, want Salzburg kopte de bal in de 58e minuut in eigen doel: 3-0. Het had nog erger kunnen worden, maar groter leed werd Salzburg bespaard. Dries Mertens, die bij twee van de drie doelpunten betrokken was, was één van de uitblinkers bij Napoli.