Lokeren grijpt laatste strohalm, Antwerp loopt averij op Daknam op

09-02-2019 22:23 Laatste update: 22:46
11

Sinds half december heeft Lokeren nog eens een match in de Jupiler Pro League gewonnen. Thuis versloeg het Royal Antwerp FC met 2-1. De redding is nog ver weg voor de Waaslanders, maar de laatste strohalm is gegrepen.

Op papier mocht Lokeren geen probleem vormen voor Antwerp, maar daar was zaterdag op Daknam niks van te merken. De beginfase was wel voor Antwerp, maar na goed een kwartier nam de thuisploeg de match in handen. Iets na het halfuur kwam Lokeren verdiend op voorsprong. Anderlecht-huurling Musona zorgde voor de 1-0.

Tijdens de rust zal Bölöni waarschijnlijk een donderspeech gegeven hebben, want na de rust waren zijn speler wel wakker. Helaas voor Antwerp was ook Verhulst dat. De doelman van Lokeren eiste bij Lokeren een hoofdrol op met enkele knappe reddingen. Op twintig minuten van het einde was het weer feest op Daknam. Miric dook op aan de eerste paal en kopte de 2-0 op het bord. Tirpan tekende voor de perfecte assist.

In het slot gebeurde wat haast elke match van Lokeren gebeurt, een tegendoelpunt in de slotfase voor de Waaslanders. Antwerp kreeg een strafschop en Refaelov kon vanaf elf meter dan toch Verhulst kloppen. Voor iedereen met een hart voor Lokeren was het nog even bibberen, maar voor Lokeren liep het goed af.

Door de zege nadert Lokeren tot op vijf punten van Waasland-Beveren. Die andere eersteklasser uit het Waasland verloor zaterdag in extremis van STVV.