Klopp begrijpt City-verdediger niet na tweet: 'Nooit puntenverlies rivaal gevierd'

Klopp begrijpt City-verdediger niet na tweet: 'Nooit puntenverlies rivaal gevierd'

01-02-2019 23:02

Jürgen Klopp kan weinig begrip opbrengen voor een inmiddels verwijderde tweet van Manchester City-verdediger Kyle Walker. De rechtsback van The Citizens trok woensdagavond de aandacht met een foto van Harry Maguire.

Daags na de nederlaag van zijn ploeg bij Newcastle United (2-1) volgde Walker het duel tussen concurrent Liverpool en Leicester City (1-1). Na de gelijkmaker van Maguire plaatste hij een beroemde foto van zijn collega-international met de tekst: 'Dus zij dachten eventjes een voorsprong van zeven punten te pakken.'

Hoewel Walker de tweet verwijderde, werd hij vrijdag voorgelegd aan Klopp. "Ik heb nog nooit puntenverlies van een ander team gevierd. In mijn ogen doe je zoiets niet. Het zegt meer over hem dan over ons", laat de Duitse manager weten in Engelse media. "Ik begrijp het gewoon niet. Voor supporters is het anders, maar als betrokkenen zo denken, dan begrijp ik het niet."

City-manager Guardiola haalt zijn schouders op over de twittervete in de Engelse titelstrijd. "Ik heb geen controle over wat mijn spelers plaatsen op sociale media. En daar maak ik mij ook geen zorgen over", stelt de Spanjaard.

Liverpool liep ondanks de remise toch een punt uit en heeft nu vijf punten meer dan City. De titelhouder neemt het zondag op tegen Arsenal. De ploeg van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum komt een dag later in actie tegen West Ham United.