Bölöni volgde Club Brugge-speler voor Antwerp: Maar hij was te zwak

Bölöni volgde Club Brugge-speler voor Antwerp: "Maar hij was te zwak"

07-09-2018 12:53
7

Op het einde van de transferperiode haalde Royal Antwerp FC Lior Refaelov binnen. The Great Old nam hem over van Club Brugge. Bij Blauw-Zwart was stond ook doorin Dorin Rotariu in het uitstelraam. Ondanks dat hij een Roemeen is, moest Laslo Bölöni hem niet hebben.

"Op een gegeven moment dacht ik aan Rotariu, maar dat idee gaf ik op", stelt Bölöni in het Roemeense Adevarul. "Ik volgde hem en ik sprak met enkele mensen die hem goed kenden. Daarna kwam ik tot de conclusie dat hij mentaal en fysiek niet sterk genoeg is", aldus het oordeel van de Antwerp-trainer.

"Het Roemeense voetbal is sterk afhankelijk van techniek en daarom is het moeilijk voor de spelers om het hoofd te bieden in een kampioenschap zoals de Jupiler Pro League, waar je moet vechten en toewijding tonen", stelt Bölöni nog. 

Vorig seizoen verhuurde Club Brugge Rotariu aan Royal Excel Moeskroen. Dit seizoen stuurde Blauw-Zwart de flankspeler naar het Nederlandse AZ Alkmaar. In de Eredivisie verzamelde de Roemeen tot nu toe 77 speelminuten in vier wedstrijden.