UPDATE: Blessure Vermaelen valt gelukkig goed mee

UPDATE: Blessure Vermaelen valt gelukkig goed mee

22-01-2018 16:00
9

Thomas Vermaelen werkte zich de laatste weken, mede door blessures bij de concurrentie, op tot vaste centrale verdediger bij FC Barcelona. Dat mooie liedje kon blijkbaar niet blijven duren, want in het duel met Real Betis moest onze landgenoot al voor de pauze naar de kant met een blessure.

Voor het eerst in zijn periode bij Barça lachte het geluk Vermaelen toe. Na onnoemelijk veel blessureleed wist de linkspoot in het najaar van 2017 zorgenvrij te blijven. Dat resulteerde in een basisplek in de machine van Ernesto Valverde. De Rode Duivel oogste her en der lof met zijn sterke prestaties.

Tegen Betis liep het echter opnieuw mis. Vier minuten voor de rust deed Vermaelen teken naar de zijlijn dat hij niet verder kon voetballen. Hij werd dan ook vervangen door Samuel Umtiti, die in het seizoensbegin vaste basisklant was onder Valverde. Na dertien opeenvolgende wedstrijden in de beginopstelling lijkt de mooie reeks van Vermaelen ten einde te zullen komen.

Update 23.20 uur: Barcelona heeft ondertussen bevestigd dat Vermaelen een spierblessure heeft opgelopen. "Hij heeft een hamstringblessure aan zijn linkerbeen", vertelde de club in een kort bericht op Twitter. "Op maandag zullen we onderzoeken hoe erg de blessure juist is." De Rode Duivel staat hoogstwaarschijnlijk weer enkele weken aan de kant.

Update 22/01 16.00 uur: Barcelona heeft ondertussen via de officiële kanalen laten weten dat Vermaelen 'slechts' twee weken aan de kant staat. Door een blessure aan de hamstring mist Vermaelen de derby tegen Espanyol in de beker en in de competitie. Ook de match tegen Alaves komt mogelijk te vroeg. Tegen Getafe op 11 februari kan Vermaelen er weer bij zijn.