'Ontslag op komst bij Premier League-club: crisisoverleg na dramatisch verlies'

'Ontslag op komst bij Premier League-club: crisisoverleg na dramatisch verlies'

21-10-2017 16:10

De kans is groot dat Slaven Bilic op korte termijn sneuvelt als manager van West Ham United. The Hammers gingen vrijdagavond in eigen huis met 0-3 onderuit tegen Brighton & Hove Albion. Zaterdagmiddag staat er crisisoverleg op het programma in Londen, weet onder meer The Sun. 

De populaire boulevardkrant vermoedt dat de dagen van Bilic zijn geteld. Na negen gespeelde duels in de Premier League staat West Ham op een teleurstellende zeventiende plaats. Er werd dit seizoen al vijf keer verloren, terwijl er in de zomer juist een paar grote aankopen werden gedaan. Onde meer Javier Hernández en Marko Arnautovic tekenden bij West Ham. 

Bilic (49) staat sinds medio 2015 aan het roer bij de club. Eerder was hij manager van Besiktas, Lokomotiv Moskou en de nationale ploeg van Kroatië. Volgens The Sun en diverse bookmakers zou Rafa Benitez (Newcastle United) een van de favorieten zijn om Bilic op te volgen in het London Stadium. Ook David Wagner, manager van Huddersfield Town, wordt genoemd. 

Eerder deze week werd er al een manager ontslagen in de Premier League. Leicester City stuurde Craig Shakespeare de laan uit.