PSG-transfer van 100 miljoen viel in het water: 'Ik speel hier niet voor het geld'

PSG-transfer van 100 miljoen viel in het water: 'Ik speel hier niet voor het geld'

21-10-2017 11:36

Niet Paris Saint-Germain, maar Marco Verratti trok afgelopen zomer de stekker uit een transfer. De middenvelder erkent dat een club - vermoedelijk FC Barcelona - liefst honderd miljoen euro voor hem wilde betalen, maar hij verkoos het project in Parijs.

"Ik geef eerlijk toe, voor de eerste keer in vijf jaar hier heb ik getwijfeld of ik moest blijven", vertelt Verratti aan L'Equipe. "Mensen denken dat ik voor PSG speel vanwege het geld, maar dat kan ik ergens anders ook krijgen. Als ik had willen vertrekken, waren er clubs geweest die honderd miljoen euro voor me wilden betalen en was ik veel meer gaan verdienen."

De Italiaanse spelmaker haalt Neymar aan als voorbeeld. "Hij had net zo veel kunnen verdienen bij Manchester City of Chelsea. Hij heeft hier niet getekend voor het geld, maar voor het project. Hetzelfde geldt voor mij." Toch had Verratti dus wel zijn twijfels. "Ik was er niet zeker van dat wij als team nog heel grote ambities hadden."

Dat veranderde na een gesprek met de nieuwe technisch directeur, Antero Henrique. "Na ons eerste gesprek zei ik meteen: het is goed, ik blijf", aldus Verratti. "Ik bleef niet vanwege Neymar en Mbappé. Ik wist toen nog niet eens dat ze hier zouden tekenen."